søndag den 17. februar 2019

Global klima problem.

Kuldioxid – eller CO2 – Er en naturlig gas, der for eksempel udledes ved nedbrydning af organisk materiale.
Men det er også  en menneskeskabt gas, der udledes ved forbrænding af for eksempel fossile brændsler.
Du kan gavne miljøet og din tegnebog..

Her ser du 5 store grupper, som har indflydelse på jordens co2 balance. De 3 af dem tilfører co2 og de 2 sidste optager co2. Der er meget fokus på at nedbringe udslippet ved at indføre elbiler, vindmøller, solceller osv. Problemet er bare at det ikke er nok. Efter en lille nedgang i 2015,2016 og 2017 med et lille håb om at det lykkes. Så er det i 2018 igen gået den forkerte vej. Europa og USA står for fald, men Kina og Indien er der en kraftig stigning. Fakta er at vi bliver flere og flere mennesker på jorden. Mange flere som ønsker bedre livsstil, nye biler, huse og alt det vi tager forgivet i den vestlige verden. Alt dette forbrug øger co2 og vil blive en evig kamp. 
  
Da der åbenbart ikke er styr på udledningen er vi nødt til at have fokus på at plante. Vi kan ikke plante under vand i stor skala så det er nærliggende at plante træer. Træer er et lager at co2 og en hurtig måde at nedbringe mængden af co2 i atmosfæren.  

Træer har også den fordel at de giver mere nedbør i ellers tørre områder. Samme funktion som en regnskov, der giver ilt og fugtighed. Vi kan godt plante træer i Danmark, men pga. stilstand i vinterperioden hjælper det mindre end hvis man planter steder hvor man kan dyrke hele året. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar