.PLANT ET TRÆ

lørdag den 28. december 2013

3 svenskere døde af energidrik..

Mindst tre raske unge svenskere er døde pludseligt efter at have drukket energidrikke med Taurin . Mange flere er blevet alvorligt syge. Nu eksperter advarer af de populære drikkevarer. - Dødsfaldene er meget alvorlige.

Energidrikke som Red Bull, Battery, Flying Horse, Bullit, Dominator, M-150, Techno power och F1 indeholder Taurin i Sverige. Det også i kapsel og pulverform.

Taurin er forbudt i fødevare i Danmark, men man skal være på vagt fordi der findes en del parallel import. 

Samtid skal man være opmærksom på at disse drikke indeholder ekstremt meget sukker, som alle ved man bør undgå. Alm sodavand indeholder også meget sukker, så det er ikke et godt alternativ.

Svenske myndigheder siger det ikke er hensigtsmæssige at anvende disse drikke, som tørst slukker under fysisk anstrengelse eller sammen med alkohol.

Men spørgsmålet er så hvad er det af alternativ. Hvad kan man give de unge mennesker, fordi et forbud virker sjældent. Hvis det virker så er det en kort periode (måske til næste gang de er sammen med vennerne) De glemmer hurtig og så snart forældrene ikke er til stræde, så er vaner svære at bryde. 

Men hvad er så alternativet. Hvis man skal præge de unge mennesker, så skal man give dem noget som er lige så smart og smager mindst lige så godt. ( Det udelukker vand)

Et alternativ kunne være 2 drikke fra det tysk firma BerryEn, som har lavet en ''Naturlig Energidrik B.EN'' og en ''Naturlig BEN Cola'' uden hvid sukker. Ingen kunstige farve og tilsætningsstoffer og smagen er unik. Der er også lavet en variant kaldet ''BEN in a Boks'' Som er uden kulsyre. Ben og Ben in a boks. er også velegnet til sports folk hvilket også er en gruppe som indtager meget af de traditionelle energidrikke.

Vil du være med til at ændre de unges drikke vaner så kan du give dit bidrag ved at dele denne BLOG.

Kilder: 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar