.PLANT ET TRÆ

torsdag den 7. maj 2015

DET PENGELØSE SAMFUND

- Farmor hvorfor sidder du og græder ?

Per det fordi i dag har Regeringen afskaffet kontant betaling.

Per kikker op på Farmor med store øjne og får en klump i halsen. - Kan jeg så ikke få penge for at hente dine vare nede i byen.

- Nej Per du kan slet ikke hente noget nede i byen. Du kan ikke betale nede i byen og så kan jeg ikke give dig lommepenge. Jeg kan jo ikke give dig lommepenge, hvis du ikke henter vare.

Per har nu også vand i øjnene. - Jammen Farmor, er der så ikke noget andet jeg kan lave? Må jeg ikke støvsuge.

- Nej,  kommunen har bestemt jeg skal have Robot støvsuger. Den var godt nok dyr og den kan heller ikke komme ud i hjørnerne, men det sagde, det var et krav.  Så kunne de spare 7 minutter på hjemmehjælp.

Farmor fik ondt af Per og sagde at han kunne vaske op og så tjene den de 20 kr. som han plejede at tjene ved at hente vare.

En halv time senere gik Per, ned mod byen, med et stor smil og en tyver i lommen. Han nærmest løb derned, fordi han skulle ned og hente den is han drømte om.

Han gik ind i butikken og lagde en tyver på disken. Is-mutter sagde; Per jeg er ked af det, men jeg tager ikke mod RIGTIGE penge. Så du kan ikke få en is.

En uge senere ringede Per til Farmor... - Farmor jeg kan ikke komme i dag fordi de penge jeg tjener, kan jeg ikke bruge.

Farmor så frem til besøg fra Per, men nu kom han ikke så tit og hun blev mere og mere trist. Hun mistede lysten til at leve og et halv år senere, døde hun alene i sin lejlighed.

Is butikken var også nød til at lukke, fordi der aldrig var nogen, som købte is mere. Hverken børn, gamle eller de mange turister, kunne betale og så var der kun en ting at lukke og så få understøttelse.

Per lærte aldrig at arbejde, som ung og da han blev voksen kunne han ikke få job. De sagde han ingen erhvervserfaring havde. Så Per kom på kontanthjælp og der er han stadig.

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar