.PLANT ET TRÆ

lørdag den 12. marts 2016

Der er penge i at skifte bank og kreditforening.

Som så mange andre har vi oplevet at Totalkredit bidrags satser er steget. Nu har vi ikke den store gæld, hvis man kan kalde 594.000 kr. for en lille gæld. Men jeg har set på om der er penge at spare.

De nye satser betyder at vi skal af med ca. 330 kr. i gennemsnit, ekstra kvartalet og da vi har 12 år tilbage bliver det til næsten 16.000 kr. for ingenting. Det da også en slat penge....

Jeg besluttede at kikke mig om efter en ny kreditforening og bank. I dag har vi Andelskassen som for mit vedkommende er den eneste bank jeg har haft. Som udgangspunkt har den været god, men jeg mistede dog ca. 100-150.000 tusind for 3 år siden, da jeg kunne købe et andet hus til halv pris og med en lille renovering kunne det give et sikkert overskud. Men banken var for langsom til at sige ja, til sølle 350.000 og handlen gik til en anden heldig familie.

Nå, men tilbage til sagen.

Jeg har fået et tilbud fra Jyske bank / BRF og der er 3 muligheder at vælge i mellem. Da de 6500 kr. som det normalt koster at lægge om, er fjernet en periode, skal de ikke regnes med.

Jyske Bank L30 (12 år) kan jeg spare 7584 kr. fordelt over de 12 år.

Jyske Bank L30s (12 år) koster det 3360 kr. fordelt over de 12 år.

BRF 10 år, kan der spares 22032 kr, men en del af denne besparelse ligger i at der skæres 2 år af afdragsperioden. Et råd til dig som har økonomi til at afdrage, hurtigere og dermed spare penge.

Det er en forudsætning at huset kan vurderes til det forventet og at der ikke kommer en prisstigning i fremtiden. ( Men det tror jeg ikke de tør)

Det er ikke det store der kan spares, men jeg var også indstillet på at skifte, selvom det gav et lille underskud så et plus er kun dejligt.

Jeg vil kun råde dig til at få lavet en aftale, med en bank eller to så hurtigt så muligt . Du kan måske også tjene skilling.

2 kommentarer:

  1. Fint at du skifter. Men din beregning er ikke helt korrekt. Bidragssatsen beregnes af restgælden på dit lån. Det betyder at bidraget bliver mindre og mindre efterhånden som du afdrager. Bidragsstigningen i de resterende 12 år, vil derfor ikke koster dig knap 16.000 kr. men snarere i omegnen af 10.000 kr. Men bortset fra det, så har du fat i den lange ende.

    SvarSlet
  2. Tror faktisk beregningen holder - bidragssatsen fastsættes (mig bekendt) når lånet optages og med afsæt i den belåningsgrad der er på det tidspunkt. Jeg har ikke undersøgt det, har flere gange læst/hørt at det hænger sådan sammen ... at det strider mod alm. sund fornuft er så en anden ting ;-)

    SvarSlet