.PLANT ET TRÆ

søndag den 15. september 2013

Åh nej nu skal vi til at fyre for vinteren igen.

Nu kommer vinteren til Danmark og med dette klima vi har så er der en lang periode i forår og efterår hvor det bliver koldt i stuerne i de danske hjem.

Det er især om aftenen hvor imod i dag timerne, er der varmt nok eller også er du på arbejde. Problemer så at du har dine radiator til at kører op og ned og det kræver ekstra energi,  når de skal varmes op sidst på eftermiddagen. Ulempen er også hvis de køre hele natten uden der reelt er et behov. Her kan du godt nok lave nat sænkning men det er stadig op og ned temperatur.

En løsning er for dem der har brændeovn. De smider en pind i hen under aften og lader den give varme og på den måde.

Men der en mange der ikke har den mulighed og måske heller ikke har tilgang til billig brænde eller som ikke magter besværet.

Jeg vil derimod anbefale el varme. Jeg tænker ikke på en varme blæser som bruger meget strøm, men vil derimod anbefale en halogenvarmer eller el radiator, som man faktisk kan få til et par hundred kroner. En halogenvarmer til omkring 400-500 w kan klare selv en stor stue i denne tid.

Den kan du tænde lige når det passer dig og slukke lidt før du går i seng. Evt. også tænde om  morgen hvis der er ekstra koldt en dag.

Halogenvarmeren har også den fordel at den giver meget lys og du kan evt. slukke en lampe eller to.


Vi har selv Stoker, som ikke tænder automatisk, men køre på pause fyring. Har er det helt klar en overskudsforretning, da vi forløblig ikke har haft den i gang i år. 

Du kan da også tage ekstra tøj på og svøbe dig ind i tæpper og så måske udskyde fyrings perioden yderligt. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar