.PLANT ET TRÆ

søndag den 15. september 2013

Drop alt det svære ved pension og spar penge.

Åh nej det gider jeg ikke at høre om det grimme ord ''pension'' det går jo nok.

Men brug 5 min på at læse denne blog og måske et par timer til at flytte dine penge og så har du måske flere tusind kroner pr måned,  mere til dig selv den dag du stopper på arbejdes marked.

I dag er systemet sådan indrettet at hvis du skifter job så skifter du tit pensionselskab. Det kan du ikke gøre noget ved, men det kan du den dag du holder eller løbende. Hvis du har været det samme sted i flere år og du får et for lille afkast ja så skift.

I dag er der mange der har små beløb i mange selskaber og i gennemsnit er der 38.000 kr. hvilket i mange tilfælde er for dyrt, fordi administration er for høj i forhold til beløbet.

Så har får du trin for trin hvad du skal gøre. 

1. Få et over hvor dine penge står.. det gør du her:  https://www.pensionsinfo.dk/Borgerservice/velkommen.html

2. Find ud af hvilken selskab som giver det bedste afkast. Du kan se 2011 og 2012 her.
3. Find ud af om det koster penge at flytte din pension . Beløb under 20000 kr. er gratis at flytte i 2012 og 2013. Men du kan opleve et gebyr på 1000-1500 kr. for at skifte.

4 Kontakt 2 eller 3 selskaber og få et tilbud .

5. Det selskab du ønsker at bruge hjælper dig med resten. Skal du betale gebyr for at flytte så prøv at får det nye selskab til at betale for denne udgift. Undersøg også om det koster at skifte i dit nye selskab og lave evt. en aftale om at det er gratis at flytte efter 4-5 år. 

5. Gentag ovenstående hver 4-5 år plus hver gang du skifter arbejde. Ingen kommentarer:

Send en kommentar