.PLANT ET TRÆ

tirsdag den 17. september 2013

Nye kostråd

Så er det kommet nye kostråd igen.

For jeg ved ikke hvilken gang så er der kommet nye kostråd. Spørgsmålet er så om danskerne ændre deres kost eller gør som de plejer. Jeg er bange for det er det sidste, fordi det at ændre vaner ikke er bare noget man gør.

Det nye er at danskerne skal reducere indtaget af kød fra okse, lam og svin det såkaldt rødt kød ned til 500 gram. Det svarer til to store bøffer om ugen. Så skal vi skal også skære ned på kødpålæg til frokost. 

Ligeledes er det ændret i mængden i forhold til de gamle. Næste sætning kan måske give et overblik og er tager fra fødevarestyrelsen hjemmeside.

Spis dig mæt i sunde måltider. Spis forskellige grønsager, frugt og fuldkorns produkter hver dag. Varier mellem forskellige typer fisk, magre mejeriprodukter og mageret kød hen over ugen. Kartofler hører med i en varieret kost. 

Men problemet med mange danskere er jo travlhed og nemme måltider kombineret med slik, kager, chips, sodavand, og andet meget usundt. Så kan man have nok så mange kostråd, hvis man 3-4 gange om ugen dumper i. 

Jeg vil anbefale dig at printe billede ud og så hænge det på køleskabet så du hver dag bliver mindet om hvad der  er sundt.


Se alle kostråd her:  KLIK

Ingen kommentarer:

Send en kommentar